top of page

Til dig der snorker og/eller vågner

med tør mund

snoring-e1534965254277.jpg

Hvis du snorker og/eller vågner med tør mund, så er det næsten med garanti fordi, at du trækker vejret gennem munden, når du sover – og højst sandsynligt også om dagen. Der er utallige fordele ved at trække vejret gennem næsen og ikke munden [1]. Det gælder både om dagen, når du træner, og når du sover. En af de vigtigste årsager er, at du forbedrer iltningen af dine celler, da nitrogenoxid (NO) fra dine bihuler blander sig med luften, du indånder gennem din næse [1].

lukmunden.jpg

Luk munden!

Tape din mund til, når du sover

Ja, du læste rigtigt!

Om dagen kan du bevidst lukke munden og træne dig selv i at trække vejret gennem næsen (gør det!), men det er naturligvis ret umuligt om natten. Derfor bliver løsningen tape. Der findes forskelligt, du kan bruge, men en mulighed er Micropore. Hvis du døjer med tilstoppet næse, så kan du prøve denne teknik, og løser det ikke problemet, så køb en næsespray og tag et skud i hvert næsebor, inden du tager tapen på.

Det lyder værre, end det er, og når du mærker forskellen på en nattesøvn, hvor du har trukket vejret gennem næsen i stedet for munden, så er der ingen vej tilbage. Det er muligt, at du efter nogle uger automatisk vil trække vejret igennem næsen om natten.

Referencer:

[1] Patrick McKeown (2015). The Oxygen Advantage. William Morrow. http://oxygenadvantage.com/nose-breathing-to-improve-oxygen-uptake/

bottom of page